Relatietherapie

Relatietherapie voor relatieproblemen

Relatieproblemen kunnen zich op velerlei manieren uiten. Dit in de vorm van zich steeds herhalende conflicten, kleine, grote en langdurig sudderende ruzies, jaloezie, vervlakking, saaiheid, onvrede, seksuele problematiek, pornoverslaving, huiselijk geweld en ‘vreemdgaan’. Allemaal relatieproblemen waar je liever niet mee te maken hebt en graag vanaf wilt als je er wel last van hebt in jullie relatie. Met relatietherapie creëren we een vertrouwde omgeving waarin over dit soort problemen gepraat kunnen worden zonder oordeel. Het zoeken naar oplossingen en vooral het terugvinden van jullie connectie is waar we op gaan focussen bij EFT relatietherapie in Zeist.

Hoe is je huidige situatie?

Eén of beide partners ervaren dat het echte contact is verstoord, verminderd of zelfs helemaal afwezig is. Ook kan het zijn dat partners zich niet meer geliefd, gezien of begrepen voelen en zich terugtrekken in zichzelf. Relatietherapie kan helpen om inzicht te krijgen in waarom de relatie is vastgelopen en wat er gedaan moet worden om de liefde weer terug te brengen in de relatie, waardoor de partners elkaar weer emotionele verbondenheid kunnen bieden.

Herkenbaar…?

Komt iets hiervan je helaas bekender voor dan je lief is? Dan is het wellicht een goede stap voor jullie relatie om voor relatietherapie in Zeist te kiezen. Zolang je zelf geen moeite steekt in de situatie verbeteren, zal er ook niks uit zichzelf gaan veranderen. Op het moment dat je inziet dat het anders moet om samen door te kunnen, sta je op dat punt waar je jullie relatie positief kunt veranderen. Laten we vanaf dat moment samen zorgen dat jullie relatie verbetert. Ik, Thea Kuin, help jullie daar graag bij als jullie relatietherapeut.

Hoe werkt relatietherapie in Zeist?

Mijn relatietherapie is gebaseerd op de hechtingstheorie van de Britse psychiater John Bowlbey en de daarvan afgeleide beginselen van de EFT: Emotionally Focused Couple Therapie. Wetenschappelijk onderzoek door Sue Johnson heeft bevestigd dat ‘het gevoel van een veilige verbinding tussen liefhebbende partners de sleutel is tot een liefdevolle relatie en een diepe bron van kracht voor de afzonderlijke partners in zo’n relatie’. Dat is dan ook waar wij naar gaan zoeken in jullie relatie. Uiteraard brengen we de problemen naar de oppervlakte om goed inzichtelijk te krijgen wat beter kan, maar daarnaast focussen we ook absoluut op de positieve dingen in jullie relatie.

Wat is EFT relatietherapie?

EFT relatietherapie is een vorm van relatietherapie die zich vooral richt op het zo effectief mogelijk (opnieuw) verbinden en herstellen van relaties. EFT relatietherapie is gebaseerd op de theorie dat niemand gemaakt is om alleen te zijn. We willen ons van nature hechten aan anderen en met behulp van de hechtingstheorie waarop EFT gebaseerd is, zorgen we dat jullie je beide (weer) voor elkaar gaan openstellen – met name emotioneel. Door hier op te focussen zul je zien dat jullie je weer steeds beter gaan verbinden en dat je vanaf daar goed verder kunt bouwen aan een sterke, goede en prettige relatie.

Samen werken aan een goede relatie

Ik wil graag samen met jullie werken aan een uiteindelijk goede relatie. Daarvoor gaan jullie vooral sámen werken aan een goede relatie. Ik ben er om jullie te helpen, begeleiden en advies te geven. Als relatietherapeut ga ik jullie helpen de patronen te herkennen en deze te doorbreken. Ik wijs als het ware aan waar je problemen liggen en zorg dat jullie hierover gaan communiceren én oplossingen gaan vinden. De rest doen jullie eigenlijk helemaal zelf en dat is waarom EFT relatietherapie helpt en echt relaties redt. Dat doe ik niet, dat doen jullie uiteindelijk zelf, ik help vooral een handje door jullie de juiste inzichten te bieden.

Kosten relatietherapie

Mijn EFT relatietherapiesessies in Zeist duren 75 minuten per afspraak. Per consult betaal je € 110,- (incl. btw).

Liever een langere relatietraining volgen? Dat kan ook bij mij. Zo kun je kiezen voor een tweedaagse training voor stellen en hierop als vervolg zelfs nog een training verdieping en inspiratie in de relatie volgen.

Maak een eerste afspraak

Klinkt de EFT relatietherapie bij mij in Zeist of vanuit Utrecht, Wageningen of Amersfoort als iets waar jullie je wel in kunnen vinden? Neem dan gerust contact met mij op. Ik help jullie ontzettend graag met het (her)vinden van jullie band, zodat jullie zonder problemen met elkaar door kunnen zoals jullie diep vanbinnen wensen. Middels EFT relatietherapie in Zeist zorg ik graag dat jullie die verbinding en liefde terugvinden.

Hier vind je meer praktische informatie over het maken en afzeggen van afspraken en het adres van mijn praktijk in Zeist.

Over relatietherapeut Thea Kuin

Thea Kuin is BIG-geregistreerd en lid van de Vereniging voor Integraal Therapeuten (VIT), sector Integratieve Psychotherapie, onder nummer: 341.09.A. Meer informatie over de VIT kunt u vinden op www.vit-therapeuten.nl.

Zij is aangesloten bij het RBCZ onder nr: 103060R en staat ingeschreven bij het ICEEFT (International Centre for Excellence in Emotionally Focused Therapie).

Haar AGB-codes zijn: 90063312 en 90041011

KvK-nummer: 67677622

terug naar overzicht Contact