Thea Kuin
Aab de Meije
Thea Kuin (1952) is Integraal Psychotherapeut en trainer

“Ruim 30 jaar heb ik een vrij gevestigde praktijk voor Individuele- en Relatietherapie en geef ik trainingen in groepsverband. De laatste 12 jaar in de praktijk ‘Aan de Meije’ in Woerden. Ook geef ik supervisie. Mijn specialisatie is relatietherapie en -training. Daarbij geef ik stellen ondersteuning bij het oplossen van hun problemen in de relatie en/of hun zoektocht naar een hechtere en veiliger relatie. Mijn werkwijze daarbij is, in belangrijke mate, gebaseerd op de hechtingstheorie van de Britse psychiater John Bowlby en komt overeen met de beginselen van de in Canada ontwikkelde EFT (Emotionally Focused Couple Therapie).

Na de Sociale Academie, was ik lange tijd in verschillende functies werkzaam in de gezondheidszorg, waarvan 12 jaar in het onderwijs. Daarna volgde ik een studie psychotherapie aan het Opleidingsintituut voor Zijnsgorientatie, waarna ik jaren als trainer, leertherapeut en supervisor, verbonden ben geweest aan dit instituut. Ook studeerde ik aan de Ridhwan school van A.H. Almaas, een Amerikaans psycholoog die spiritualiteit, persoonlijke ontwikkeling en psychotherapie integreert. Ik volgde een training bij Sue Johnson, de grondlegger van de EFT.

Sinds enkele jaren voel ik mij niet meer verbonden met een specifieke school. In de verschillende studies en mijn werk heb ik in toenemende mate de kracht ontdekt van het samenbrengen van zowel de psychologische als spirituele principes in het proces van heling en groei. Dat ik mijn manier van werken ‘Integrale Therapie’ noem, ligt dan ook voor de hand’.

Ik ben BIG-geregistreerd en lid van de Vereniging van Integraal Therapeuten (VIT), sector Integratieve Psychotherapie, onder nummer 341.09.A. Meer informatie over deze vereniging kunt u vinden op www.vit-therapeuten.nl. Ik ben aangesloten bij het RBCZ onder nummer:103060R en sta ingeschreven bij het ICEEFT (International Centre for Excellence in Emotionally Focused Therapie).”
KvK 67677622 AGB-codes Zorgverleners: 90063312 en 90041011