Relatietherapie

Relatietherapie

“We zijn nooit zo kwetsbaar als wanneer we liefhebben”
(Sigmund Freud)

Relatieproblemen kunnen zich op allerlei manieren uiten. Bijvoorbeeld door steeds dezelfde conflicten, kleine, grote en langdurig sudderende ruzies, jaloezie, vervlakking, saaiheid, onvrede, seksuele problematiek, pornoverslaving, huiselijk geweld of vreemdgaan.

Een of beide partners ervaren dat het echte contact is verstoord, verminderd of zelfs helemaal afwezig. Ook kan het zijn dat partners zich niet meer geliefd, gezien of begrepen voelen en zich terugtrekken in zichzelf. Relatietherapie kan helpen om inzicht te krijgen waarom de relatie is vastgelopen en wat er gedaan moet worden om de liefde weer terug te brengen in de relatie, waardoor de partners elkaar weer emotionele verbondenheid kunnen bieden.

Mijn relatietherapie is gebaseerd op de hechtingstheorie van de Britse psychiater John Bowlbey en de daarvan afgeleide beginselen van EFT (Emotionally Focused Therapy) van Sue Johnson. Wetenschappelijk onderzoek heeft bevestigd dat het gevoel van een veilige verbinding tussen liefhebbende partners de sleutel is tot een liefdevolle relatie en een diepe bron van kracht voor de afzonderlijke partners in zo’n relatie.

Neem gerust contact op als je meer wilt weten.

Kosten

€ 115 (inclusief btw) per consult van 75 minuten. Graag afrekenen met een pinpas.

Relatietherapie wordt niet vergoed door zorgverzekeraars.